ПЕНЗИОНЕРИ - ЈУЧЕ, ДАНАС, СУТРА

 

Швајцарска формула - сигуран пут у сиромаштво

"Сит гладном не верује" изрека стара више векова, а толико актуелна и данас

Предизборне кампање су иза нас. Обећавало се све и свашта. Шта ће бити остварено - видећемо. Избори су, углавном, завршени. У догледно време биће формирани и органи власти. А пензионери, њих 1.600.000 грађана Србије, ћуте и трпе.

Докле, не зна се.

Опширније...

ПОЗИВ ПЕНЗИОНЕРИМА !

 

ПЕНЗИОНЕРИ МОРАЈУ БРАНИТИ СЕБЕ

 

Питам се већ дуже време: Да ли ће се опет, уочи избора, појавити исти или неки нови припадник династије Кркобабић који ће нам запретити да можемо заборавити на пензије ако не гласамо за напредњачку власт.

Скоро осам година Удружење синдиката пензионера говори да је отимање од пензионера неуставно и неморално. Од новембра 2014. године, када је власт насрнула на старе, овај синдикат се обраћао свим институцијама: влади и министарствима, председнику и премијеру, судовима.., - како би на правно ваљан начин заштитили интересе пензионера. А те "институције система" нису чуле глас обесправљених, него су остале глуве и неме. А остаће и даље ако се ова власт не промени.

Опширније...

ПРОГЛАС

Удружење синдиката пензионера Србије позива све пензионере као и чланове њихових породица, да у недељу, 3. априла 2022. године сакупе енергију и са друштвене маргине на коју су гурнути изађу на изборе и свој глас, без икаквих идеолошких предрасуда дају оним кандидатима за председника, као и коалицијама и странкама које се залажу да се пензионерима врати оно што им је отето.

Опширније...

КОМИСИЈА ЗА ПРАЋЕЊЕ ПРОПИСА

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

МИНИСТАРСТВО ЗА РАД, ЗАПОШЉАВАЊЕ, БОРАЧКА И СОЦИЈАЛНА ПИТАЊА

 Сектор за пензијско и инвалидско осигурање

Број: 180-00-00001/2021-07

Датум: 8.12.2021. године

Београд, Македонска 4

На основу члана 23. став 2. Закона о државној управи („Службени гласник РС”, бр.79/05, 101/07, 95/10, 99/14, 47/18 и 30/18 – др. закон), министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања доноси:

РЕШЕЊЕ

о образовању Комисије за праћење примене прописа о пензијском и инвалидском осигурању и питања корисника пензија

Опширније...

ПЕНЗИОНЕРИ ЗАТРАЖИЛИ ПОМОЋ МИНИСТАРКЕ РАДА

Најстарији наглашавају да би просечне пензије требало да буду бар на нивоу минималне зараде или минималне потрошачке корпе

Представници Савеза пензионера Србије и Војводине, као и Удружења пензионера „Независност” разговарали су почетком недеље са министарком рада проф. др Даријом Кисић Тепавчевић у нади да им може помоћи око кључних питања на која не добијају одговоре од осталих представника владе.

Опширније...